Το καθάρισμα των τζαμιών μπορεί να είναι για πολλούς μία από τις πιο βαρετές δουλειές αλλά επειδή δε γίνεται συχνά, καλό θα είναι να γίνεται πάντα σωστά για να υπάρχει αποτέλεσμα.

Υπάρχουν, για παράδειγμα, κάποια πράγματα που μπορείτε να αποφύγετε, ώστε τα τζάμια σας να καθαρίσουν καλά με την πρώτη φορά και να μην χρειαστεί να τα ξανακαθαρίσετε.

Δείτε τρία συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι...

 Καθάρισμα σε μια ηλιόλουστη μέρα

Αν καθαρίσετε τα τζάμια μια ζεστή και ηλιόλουστη μέρα, το πιθανότερο είναι ότι θα δείτε το καθαριστικό σας να στεγνώνει πάνω στα ζεστά τζάμια πριν καν προλάβετε να το σκουπίσετε, αφήνοντας λεκέδες. Για να το αποφύγετε, είναι προτιμότερο να διαλέξετε μια ξηρή, αλλά συννεφιασμένη μέρα για να τα καθαρίσετε. Επειδή, όμως, είναι καλοκαίρι και δεν θα βρείτε εύκολα συννεφιασμένες μέρες, σας προτείνουμε να ξεκινάτε από τα τζάμια τα οποία δεν χτυπάει άμεσα ο ήλιος.

 Χρησιμοποιείτε εφημερίδα

Αρκετοί παίρνουν όρκο πως η εφημερίδα είναι ο ιδανικός τρόπος για να καθαρίσουν τέλεια τα τζάμια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει – η εφημερίδα δεν είναι καθόλου λειτουργική. Προτιμήστε υφάσματα με μικροΐνες. Είναι ιδιαίτερα απορροφητικά, πλένονται και αφήνουν την επιφάνεια των τζαμιών σας λαμπερή και αλέκιαστη.

Δεν ξεσκονίζετε πρώτα περβάζια και κουφώματα

Αν παραλείψετε αυτό το σημαντικό βήμα, κάθε σταγόνα του καθαριστικού που θα ξεφύγει από τα τζάμια, θα πέσει πάνω στο περβάζι ή στα κουφώματα και θα δημιουργήσει μια χειρότερη κατάσταση. Για να το αποφύγετε ξεκινάτε πάντα από οτιδήποτε υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο.

Πηγή: baby.gr