Διανύουμε ήδη τη Μεγάλη Εβδομάδα και σήμερα που είναι Μεγάλη Πέμπτη, προετοιμαζόμαστε όλοι για τα απαραίτητα της γιορτής του Πάσχα.

Ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, είναι πώς θα βάψουμε σωστά τα κόκκινα αβγά χωρίς να σπάσουν.

  1. Πρώτα πρώτα θα πρέπει να επιλέξεις τα αβγά που θα βάψεις και ανάλογα να αγοράσεις ένα ή δύο φακελάκια βαφής. Ένα φακελάκι βάφει τέλεια περίπου 30 αυγά. Η παράδοση θέλει ο αριθμός των αβγών που θα βάψεις να είναι μονός και όχι ζυγός.
  2. Τα αβγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε άστα εκτός ψυγείου για ένα βράδυ.
  3. Πρώτα βράζεις τα αβγά για δέκα λεπτά το λιγότερο. Δεν θέλουμε αυγά μελάτα αλλά σφιχτά όχι όμως σε σημείο να σπάσουν. Προτιμούμε να βράσουμε πρώτα τα αβγά μόνα τους και όχι με τη βαφή για να μην πάρουν τα χημικά της βαφής.
  4. Αφού βράσουμε τα αβγά, ασχολούμαστε με τη βαφή. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που περιέχονται στη συσκευασία της βαφής. Πρόσεξε το νερό να είναι χλιαρό και όχι βραστό και σε αρκετή ποσότητα και το ξίδι επίσης στη σωστή αναλογία.
  5. Τοποθέτησε τα αβγά με μια μεταλλική κουτάλα ένα ένα, χωρίς να τα στριμώχνεις. Βάλε όσα χωράει ο πάτος μόνο και φρόντισε να καλύπτονται από το νερό.
  6. Αφού έχεις χαμηλώσει τη φωτιά, αφήνεις τα αβγά να βάψουν για ένα δεκάλεπτο και όχι περισσότερο.
  1. Έπειτα, ξεκίνα να βγάζεις ένα ένα τα αβγά με τη χρήση της μεταλλικής κουτάλας και πάλι. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις φυλλαράκια από φυτά πάνω στις πλευρές των αβγών και να τα δέσεις μέσα σε ένα παλιό κομμάτι καλσόν και να τα βάλεις στη βαφή μαζί με αυτό.
  2. Τοποθέτησέ τα σε πιατέλα που έχεις απλώσει αλουμινόχαρτο και όχι απορροφητικό χαρτί που μπορεί να αφήσει μακιά στο χρώμα. Αν έχεις χώρο στο σπίτι, άφησέ τα να στεγνώσουν πάνω σε λεία επιφάνεια.
  3. Για το γυάλισμα προτίμησε το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και όχι τα συνθετικά γιαλιστικά του εμπορίου. Έπειτα, μπορείς να τα επενδύσεις με γιορτινές χαλκομανίες και να τα βάλεις σε πασχαλινό καλάθι.
  4. Διατήρησέ τα εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα το πολύ και μετά κράτησέ τα στο ψυγείο.

Πηγή: womenonly.gr