Αυγά βραστά στην καφετιέρα; Και όμως! Το Tasty ανακάλυψε πέντε ιδιοφυή κόλπα για τέλεια βραστά, τηγανητά, ή ποσέ αυγά, που δύσκολα θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος από μόνος του, αλλά φαίνονται άκρως αποτελεσματικά.

Για ξεφλούδισμα χωρίς κόπο

Βάλτε ένα σφιχτοβρασμένο αυγό σε ένα τάπερ, το οποίο έχετε προηγουμένως μισογεμίσει με νερό. Κλείστε το τάπερ και ανακινήστε έντονα. Το τσόφλι θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

Αυγό ποσέ στο φούρνο μικροκυμάτων

Βάλτε νερό σε μια κούπα, γεμίζοντάς την μέχρι τη μέση. Ρίξτε μέσα στο νερό ένα αυγό και σκεπάστε την κούπα με ένα πιατάκι. Τοποθετήστε την στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Το αυγό ποσέ είναι έτοιμο!

Βράστε αυγά στην καφετιέρα

Τοποθετήστε 6 ποτήρια νερό σε μια καφετιέρα για γαλλικό καφέ. Έπειτα, βάλτε μέσα στο γυάλινο δοχείο 3 αυγά. Αφήστε τα για 10 λεπτά, με αναμμένη την καφετιέρα να βράσουν με το καυτό νερό και τα βραστά σας αυγά είναι έτοιμα.

Ξεφορτωθείτε το ενοχλητικό κομματάκι τσόφλι

Σε όλους τυχαίνει συχνά να πέφτει ένα κομματάκι τσόφλι μέσα στο μπολ με το αυγό. Μπορείτε να το απομακρύνετε εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι τσόφλι για να το τραβήξετε.

Τηγανητό αυγό στο φούρνο μικροκυμάτων

Λιώστε μισή κουταλιά βούτυρο σε πιάτο που έχετε ήδη ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίξτε πάνω στο βούτυρο ένα αυγό και τοποθετήστε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων. Προηγουμένως όμως, κάντε μια μικρή τρυπούλα στον κρόκο για να μην εκραγεί!  Μετά από πενήντα δευτερόλπετα, το λαχταριστό τηγανητό σας αυγό, είναι έτοιμο!