Σοκ προκαλεί η είδηση ότι συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μία ανήλικη μαθήτρια γυμνασίου, μόλις 13 χρόνων, την οποία έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν ως βαποράκι. Συνελήφθη και μία 17χρονη που στην μαθητική τσάντα έκρυβε ζυγαριά ακριβείας...!

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ασφαλείας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β' Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, δύο άνδρες 60 και 25 ετών και τρεις γυναίκες 37, 17 και 13 ετών, για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών» και του νόμου «περί όπλων».
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη μία 13χρονη μαθήτρια Γυμνασίου, ενώ παραλάμβανε από προκαθορισμένο σημείο, ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 524 γραμμαρίων με σκοπό να την παραδώσει στη 37χρονη και στον 60χρονο, οι οποίοι αφού πήγαν στον τόπο συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι της ανήλικης, όπου διέμενε με τον 25χρονο θείο της, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους  91 γραμ. και μια σιδηρογροθιά, που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μέσα στο σπίτι βρισκόταν και μια 17χρονη στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν δύο γραμ. κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της, βρέθηκαν άλλα έξι γραμ. κάνναβης καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας κρυμμένη μέσα στη σχολική της τσάντα!
Συνολικά κατασχέθηκαν: ηρωίνη συνολικού βάρους 524 γραμμαρίων, κάνναβη συνολικού βάρους 91 γραμμαρίων, μια σιδηρογροθιά, 500 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.