Μπράβοι τοκογλύφων απήγαγαν και τραυμάτισαν με σπαθί 50χρονο επιχειρηματία – ΦΩΤΟ

|
THESTIVAL TEAM

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν τρεις επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη, που έμπλεξαν με τοκογλύφους. Οι τοκογλύφοι δεν δίστασαν να προσλάβουν μπράβους, που απήγαγαν και τραυμάτισαν με σπαθί έναν 50χρονο επιχειρηματία που δανείστηκε χρήματα από αυτούς. Δείτε φωτογραφίες από τα σπαθιά…!

Το κύκλωμα των μπράβων των τοκογλύφων αποτελούνταν από τρία άτομα, έναν 25χρονο ομογενή, εγκέφαλο της σπείρας, και δύο περιφερειακά μέλη της οργάνωσης, έναν 38χρονο αλλοδαπό και έναν επίσης, 38χρονο Έλληνα.
Τους τελευταίους επτά μήνες τα μέλη του παράνομου κυκλώματος εκβίαζαν επιχειρηματίες, που είχαν δανειστεί χρήματα από διάφορους τοκογλύφους.
Αναλυτικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών αποδείχθηκε πως τουλάχιστον τρεις επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη δανείστηκαν τους τελευταίους μήνες διάφορα χρηματικά ποσά από τοκογλύφους. Οι τοκογλύφοι στη συνέχεια, μέσω του συγκεκριμένου κυκλώματος μπράβων απειλούσαν, ξυλοκοπούσαν και εκβίαζαν τους επιχειρηματίες.

ΤΟΝ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΜΕ ΣΠΑΘΙ
Ενδεικτική είναι η καταγγελία ενός 50χρονου ελεύθερου επαγγελματία. Όπως αποδείχθηκε, ο 25χρονος αρχηγός της οργάνωσης, από τον Μάρτιο του 2011, του ζητούσε εκβιαστικά διάφορα χρηματικά ποσά. Του ζήτησε μάλιστα να του αγοράσει και αυτοκίνητο. Ο 50χρονος χωρίς να μπορεί να αντιδράσει του αγόρασε αυτοκίνητο, δίνοντας ως αντάλλαγμα δικό του όχημα!
Τον περασμένο Αύγουστο τα μέλη του κυκλώματος των μπράβων συνέχισαν να απειλούν τον 50χρονο επιχειρηματία. Του άρπαξαν με τη βία ένα ακόμη αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια πούλησαν, έναντι 2.500 ευρώ.
Τα μέλη του κυκλώματος δεν δίστασαν στη συνέχεια ακόμη και να τον απαγάγουν. Τον συνάντησαν και με τη βία οδήγησαν τον 50χρονο στο σπίτι του αρχηγού τους, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, όπου, αφού τον ξυλοκόπησαν και τον τραυμάτισαν με ένα σπαθί, τον μετέφεραν και τον απομόνωσαν για δύο ημέρες στο σπίτι του, στην περιοχή της Χαριλάου, αποκλείοντας του κάθε πρόσβαση σε τηλέφωνο και άλλη επικοινωνία.
Από το σπίτι του 50χρονου επιχειρηματία και από το γραφείο της επιχείρησής του, οι δράστες έκλεψαν χρυσαφικά, χρήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
Πριν από λίγες ημέρες οι μπράβοι επανήλθαν και μετά από συνεχόμενες τηλεφωνικές απειλές, απέσπασαν από το θύμα τους 250 ευρώ και τον εξανάγκασαν να υπογράψει απόδειξη είσπραξης ύψους 1.500 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω κατήγγειλε χθες στην αρμόδια υπηρεσία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο 50χρονος επιχειρηματίας, με αποτέλεσμα να οργανωθεί αστυνομική επιχείρηση και να κανονιστεί ραντεβού με τους δράστες.
Στο προκαθορισμένο σημείο εμφανίστηκε ο 25χρονος αρχηγός και ο 38χρονος αλλοδαπός μέλος του κυκλώματος, οι οποίοι έλαβαν τα χρήματα που ζητούσαν, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν επ΄αυτοφώρω. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και ο τρίτος συνεργός, ο οποίος επίσης, συνελήφθη.
Επίσης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας διενεργήθηκαν χθες, έρευνες σε σπίτια των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν ενδεικτικά και κατασχέθηκαν: 1 πιστόλι μάρκας «ZASTAVA», 1 πιστόλι αερίου, 1 αεροβόλο τυφέκιο, 1 πιστόλι τύπου ρέπλικα, 11 σπάθες, 14 πολεμικά και κυνηγετικά μαχαίρια, 1 σιδηρογροθιά, 2 πολεμικές τρίαινες, φυσίγγια και σφαιρίδια διαφόρων διαμετρημάτων, μέρος των κλοπιμαίων από το σπίτι και το γραφείο του καταγγέλλοντα και 4 αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
ATT00072

ATT00076

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.