Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας επτά....

αστυνομικοί για την απόδραση επτά αλλοδαπών από τα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι αστυνομικές Αρχές διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 7 αλλοδαπών, οι οποίοι αφού αφαίρεσαν κάγκελα παραθύρου, εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, υπερπήδησαν την περίφραξη και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 33, 28 και 27 ετών, ένα 29χρονο υπήκοο Αιγύπτου, ένα 30χρονο υπήκοο Συρίας, ένα 24χρονο υπήκοο Αλγερίας και ένα 31χρονο υπήκοο Τουρκίας.Οι έξι κρατούνταν για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και ένας για ναρκωτικά.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης διενεργείται προανάκριση και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των επτά αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για την απόδραση καθώς και πέντε αστυνομικών (ενός δεσμοφύλακα και τεσσάρων σκοπών κρατητηρίων), για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια.

Συγκεκριμένα, με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα επτά αστυνομικοί (οι προαναφερόμενοι τέσσερις σκοποί και ο δεσμοφύλακας και επιπλέον ένας Αστυνόμος Β, υπεύθυνος κρατητηρίων και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας) και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).