Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους περίπτωση κλοπής σε...

κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης στις Καρυές Αγίου Όρους Χαλκιδικής.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 41χρονου Γεωργιανού και ενός άγνωστου ομοεθνή του, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της κλοπής.

Συγκεκριμένα, στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα Αγίου Όρους, το απόγευμα στις 03.03.2013 συνελήφθη ο 41χρονος υπήκοος Γεωργία, διότι αφαίρεσε από έναν 34χρονου ημεδαπό ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 500 ευρώ.

Ακολούθως, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος μαζί με έναν άγνωστο ομοεθνή του αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα  από κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 11/12.01.2013 στις Καρυές.

Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος μέχρι την 02.03.2013 πούλησε σε 55χρονο, μέρος των κλοπιμαίων έναντι χρηματικού ποσού, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον μέρος αυτών εντοπίστηκαν και στην κατοχή του 41χρονου δράστη και κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του 55χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Όρους, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.