Συνωστισμός επωνύμων στις φυλακές Κορυδαλλού!

|
THESTIVAL TEAM

Η προφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στις φυλακές Κορυδαλλού και η μεταφορά του στην 6η VIP πτέρυγα προκαλούν χωροταξικές ανακατατάξεις, καθώς πλέον η συγκέντρωση επώνυμων κρατουμένων…

σε αυτή έχει δημιουργήσει συνωστισμό.

Ήδη η προνομιακή μεταχείριση που απολάμβανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είχε «ρεζερβέ» ένα ολόκληρο κελί από την ημέρα της προφυλάκισής του τον περασμένο Απρίλιο, έλαβε τέλος. Ο πρώην κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναγκαστικά συμβιώνει πλέον στο ίδιο κελί με άλλους δύο κρατουμένους, τον Νίκο Δεσποτόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στον Κορυδαλλό για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, και τον Σωτήρη Κρητικό, που είναι προφυλακισμένος για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Εδώ και καιρό η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το οξύτατο πρόβλημα της διαμονής και των επώνυμων κρατουμένων στην περιορισμένη εκ των πραγμάτων 6η πτέρυγα, με τους μόλις 7 διαθέσιμους χώρους κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real news, αμέσως μετά τις γιορτές η 6η πτέρυγα θα επεκταθεί στο… υπόγειο όπου έχουν κατασκευαστεί από το 2002 τα ειδικών προδιαγραφών κελιά για τους τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη». Μέχρι τώρα μεταφέρονταν σε αυτά κατά περίπτωση (μιας και τα κελιά είναι πλέον άδεια, αφού οι εναπομείναντες καταδικασμένοι της «17 Νοέμβρη» κρατούνται στον άλλο ειδικό χώρο, στις γυναικείες φυλακές) υπόδικοι από τις «σκληρές» πτέρυγες, προκειμένου να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητά τους έπειτα από συμπλοκές με άλλους κρατουμένους.

Μέσα στον Ιανουάριο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο Κορυδαλλός, αναμένονται ομαδικές μεταγωγές στα Χανιά και στη Νιγρίτα Σερρών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.