Στα χέρια αστυνομικών έπεσαν δύο «επαγγελματίες» διαρρήκτες στη Θεσσαλονίκη, που όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα δρούσαν και σε άλλες πόλεις…

Ειδικότερα, χθες συνελήφθησαν ένας 29χρονος αλλοδαπός και ένας 24χρονος ομογενής, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν την είσοδο μιας πολυκατοικίας στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση που ακολούθησε οι δύο δράστες από τον Ιούλιο ως και την ώρα της σύλληψής του είχαν διαρρήξει δύο διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Ξάνθη και ένα στην Κατερίνη, από όπου έκλεψαν χρυσαφικά, χρήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές συνολικής αξίας περίπου 40.000 ευρώ.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στο σπίτι του 24χρονου. Επίσης, διαπιστώθηκε πως ο ομογενής δράστης το περασμένο καλοκαίρι έδρασε και στην Χαλκιδική. Διέρρηξε τρία κομμωτήρια, δύο παντοπωλεία, ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένα εμπορικό κατάστημα.

Επίσης, συνελήφθη η 23χρονη συγκάτοικος του 29χρονου δράστη διότι χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητό τους για να μετακινούνται και να κάνουν τις διαρρήξεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.