Στα χέρια των ανδρών της ΕΚΑΜ βρίσκονται οι δύο από τους τέσσερις Αλβανούς, που άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τα ξημερώματα, στον Κόκκινο Μύλο...Σύμφωνα με το  "planet-greece.gr", oι αστυνομικοί, από τα ξημερώματα έχουν στήσει ασφυκτικό κλοιό στην ευρύτερη περιοχή του νεκροταφείου, στον "Κόκκινο Μύλο", στη Νέα Φιλαδέλφεια και εκτιμούν ότι εκεί έχουν εγκλωβίσει όλους τους δράστες, της παρολίγο δολοφονικής επίθεσης εναντίον των αστυνομικών.

Όπως αναφέρει το "planet-greece", και οι τέσσερις δράστες είναι Αλβανοί, και πρόκειται για εκείνους που μετείχαν στην απόδραση βραυποινίτη συμπατριώτη τους, χθες το απόγευμα, από τις φυλακές Τρικάλων.

 

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο Τρικάλων, οι 3 οπλισμένοι με καλάσνικοφ Αλβανοί έστησαν κινηματογραφική επιχείρηση, με τα καλάσνικοφ να κροταλίζουν στον αέρα, προκειμένου να απελευθερώσουν τον κρατούμενο - βαρυποινίτη συγκρατούμενό τους.

Οι δράστες βρίσκονταν ήδη στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου λίγα λεπτά πριν από τις 7 το απόγευμα, προφανώς έχοντας εκ των προτέρων συνεννοηθεί με τον κρατούμενο ότι θα μεταφερόταν από τις φυλακές προφασιζόμενος οξείς πόνους. Ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων τους φρουρούς οι οποίοι τον συνόδευαν αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Τους χτύπησαν με τα κοντάκια των όπλων, ενώ ταυτόχρονα πυροβολούσαν στον αέρα σκορπώντας πανικό στο νοσοκομείο με τους γιατρούς, το προσωπικό και τους ασθενείς να τρέχουν ανάστατοι μακριά από το χώρο όπου βρίσκονταν οι ένοπλοι εισβολείς.    Οι τρεις Αλβανοί έβαλαν τον κρατούμενο σε ένα αυτοκίνητο και έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Άφησαν, όμως, πίσω τους ένα από τα όπλα τους που τους έπεσε και δεν σταμάτησαν για να το πάρουν. Το όπλο εστάλη για έρευνα στα ειδικά εργαστήρια.