Αιφνιδιαστικός έλεγχος της Αστυνομίας για χρήση μάσκας στα ΚΤΕΛ Μακεδονία (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση ή μη του νέου μέτρου που προβλέπει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς.

Το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκε στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ Μακεδονία για να ελέγξει κατά πόσο οι πολίτες συμμορφώνονται με το μέτρο.

Στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ, οι εργαζόμενοι των καταστημάτων, καθώς και όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν είχαν καλυμμένη τη μύτη και το στόμα με μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι τα αυξημένα κρούσματα των προηγούμενων ημερών οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να κάνει τη χρήση της μάσκας σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους υποχρεωτική.

150 ευρώ το πρόστιμο στους παραβάτες

Όσοι πολίτες εντοπιστούν να μη χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα προσώπου, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, «η αυστηροποίηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας δεν γίνεται για τιμωρητικούς λόγους. Γίνεται προληπτικά για το συλλογικό καλό».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival από τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα ΚΤΕΛ Μακεδονία:

ktel.jpg

ktel2.jpg

ktel3.jpg

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.