Υγειονομικό υλικό σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων Αστυνομικών Διευθύνσεων της Κεντρικής Μακεδονίας διανέμει η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει:

"Η Ένωσή μας, κινούμενη με υπευθυνότητα, από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού κατά τους τελευταίους δύο μήνες, έχει παραλάβει και έχει διανείμει σε αστυνομικές υπηρεσίες που είχαν και έχουν ανάγκες, υγειονομικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας, με σκοπό την συμβολή της στην όσο το δυνατόν καλύτερη διαφύλαξη της υγείας των συναδέλφων, που αδιαμφισβήτητα όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Συγκεκριμένα η Ένωση, εξασφάλισε και συνεχίζει να εξασφαλίζει με δικές της ενέργειες, αλλά και σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και δωρητές ιδιώτες, προστατευτικό υλικό (μάσκες, γάντια) καθώς και αντισηπτικά και απολυμαντικά υλικά, τα οποία έχουν διανεμηθεί σε αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης αλλά και των υπόλοιπων νομών της περιφέρειάς μας που παρουσιάζουν ελλείψεις, ολοκληρώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο, την προηγούμενη εβδομάδα, έναν συγκεκριμένο κύκλο ενεργειών που αφορούσαν την εξασφάλιση και διανομή υγειονομικού εξοπλισμού.

Στο ίδιο επίσης πλαίσιο, εξασφαλίστηκαν και διανεμήθηκαν εξαιρετικής ποιότητας, ψηφιακά θερμόμετρα υπερύθρων (ανέπαφης μέτρησης) σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας και σε κεντρικές και πολυσύχναστες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης ενώ με ενέργειές της Ένωσης πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε υπηρεσίες και οχήματα.

Τέλος, σε συνεργασία με το κέντρο Μοριακής Διαγνωστικής και Βιοτεχνολογίας “Experiment” (Τσιμισκή 102) όπως είχε ανακοινωθεί, εξασφαλίστηκε, σε προνομιακή τιμή για τα μέλη μας, η εξέταση μοριακής ανίχνευσης και τυποποίησης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί την νόσο covid-19.

Όλο αυτό το διάστημα η Ένωσή μας βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στα μέλη της, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίλυση και διάφορων άλλων ζητημάτων, που ανακύπτουν κατά την δύσκολη και πρωτόγνωρη αυτή υπηρεσιακή καθημερινότητα.

Με την παρούσα ανακοίνωση ενημερώνουμε, επίσης, τα μέλη μας ότι για οποιαδήποτε ανάγκη σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το γραφείο της Ένωσης (2310-388086)".

377-3.jpg

377-2.jpg