Διευθυντής τράπεζας και τελωνειακός υπάλληλος συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε σε χώρες των Βαλκανίων. Σκόπευαν να ματαφέρουν, μέσω της Θεσσαλονίκης, 123 κιλά κοκαΐνης από τη Βολιβία...

Η υπόθεση παρουσιάστηκε νωρίτερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Για την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος, που δρούσε στην Ελλάδα, στα Σκόπια και στη Σερβία, συνεργάστηκαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Αστυνομικοί από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Μ. Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Σερβίας, αλλά και των Σκοπίων, όπως επίσης συνεργάστηκαν και άνδρες του ΣΔΟΕ.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη τριών Ελλήνων από τη Φλώρινα. 
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μέσα Μαΐου. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένα εμπορευματοκιβώτιο από την Βολιβία και με πιθανό προορισμό τα Σκόπια περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.
Οι αστυνομικοί, μετά από συντονισμένες έρευνες, κατάφεραν να εντοπίσουν στις 19 Ιουνίου το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, πού είχε ήδη φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στα χαρτιά παρουσιαζόταν ως φορτίο με γεωργικά μηχανήματα και συγκεκριμένα πρέσες λαδιού σόγιας.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στον έλεγχο του φορτίου και διαπίστωσαν πως στο εσωτερικό μέρος δύο στροφάλων των γεωργικών μηχανημάτων υπήρχε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 123 κιλών.
Από τη συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών της Ελλάδας και του εξωτερικού προέκυψε η εμπλοκή δύο Ελλήνων που ζουν στη Φλώρινα. Ο ένας είναι διευθυντής καταστήματος τράπεζας στην Φλώρινα και ο άλλος τελωνειακός υπάλληλος σε συνοριακό Τελωνείο.
Αυτοί οι δύο είχαν αναλάβει να διερευνήσουν για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης, τον τρόπο μεταφοράς από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα Σκόπια και στη συνέχεια προς τη Σερβία, αλλά και κατά πόσο το εμπορευματοκιβώτιο ήταν επιτηρούμενο από τις διωκτικές αρχές και αν είχε ανακαλυφθεί η κοκαΐνη σε αυτό.
Στο μεταξύ, μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με τις διωκτικές αρχές της Σερβίας και των Σκοπίων, συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη Σερβία και ακόμη τέσσερα μέλη στα Σκόπια.
Χθες το πρωί, αστυνομικοί, τελωνειακοί και άνδρες του λιμενικού κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον διευθυντής της τράπεζας και τον τελωνειακό υπάλληλο. Στην κατοχή του τραπεζικού και μιας γυναίκας από τη Σερβία, η οποία διέμενε μαζί του και επίσης συνελήφθη, βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών (χασίς-κοκαΐνη), ενώ στο σπίτι του τελωνειακού βρέθηκε ένα όπλο και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.