Συνολικά 21 ρωμαϊκά ασημένια νομίσματα είχαν στην κατοχή τους τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Εκτιμάται ότι σκόπευαν να τα πουλήσουν στην "μαύρη αγορά"...

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που πραγματοποιούσαν περιπολία, παρατήρησαν την ύποπτη συμπεριφορά δύο πεζών ανδρών και μετά από αστυνομικό έλεγχο που τους έκαναν εντόπισαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν 21 ασημένια νομίσματα.
Κοντά στο σημείο της σύλληψης των δύο ανδρών εντοπίστηκε σταθμευμένο και το αυτοκίνητό τους, που ήταν φορτωμένο με είδη παλαιοπωλείου (οικιακά σκεύη, διακοσμητικά είδη, κ.α), όπου τους περίμενες ένας 39χρονος, ο οποίος ομοίως συνελήφθη.
Σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου της Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τα κατασχεμένα νομίσματα χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς χρόνους και εμπίπτουν στις προστατευτικές Διατάξεις Νόμου για την καταπολέμηση της Αρχαιοκαπηλίας.
Οι τρεις δράστες, ηλικίας 44, 51 και 39 χρόνων, όπως αποδείχθηκε μετά τη σύλληψή τους είναι αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.