Με την εικονική επιχείρηση που έστησαν τέσσερις απατεώνες στη Θεσσαλονίκη κατάφεραν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους επαγγελματίες, από τους οποίους προμηθεύτηκαν διάφορα προϊόντα, ενώ έκοψαν ακάλυπτες επιταγές ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ...

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις απατεώνες, δύο ομογενείς και δύο Έλληνες, σύστησαν εγκληματική ομάδα και από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2010 έστησαν και λειτούργησαν εικονική επιχείρηση. Σκοπό είχαν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους επαγγελματίες για να βγάλουν λεφτά.
Παρουσιαζόμενοι ως υπεύθυνοι εταιρίας, έπειθαν ιδιοκτήτες εταιρειών να τους πουλήσουν διάφορα προϊόντα (είδη οικιακής χρήσης, ιατρικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα). Για την προμήθεια των προϊόντων έκοβαν συναλλαγματικές και ακάλυπτες μεταχρονολογημένες επιταγές ύψους 934.192 ευρώ. Στη συνέχεια, πουλούσαν τα προϊόντα αυτά σε μειωμένες τιμές (έναντι της τιμής αγοράς), αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εικονική εταιρεία που έστησαν στην περιοχή της Νικόπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσφορές, τιμολόγια και δελτία αποστολής των συναλλαγών τους και φωτοαντίγραφα πλαστογραφημένων επιταγών.
Αστυνομικοί του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της  Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για κακουργηματική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.