Συμμορία με ειδίκευση στις διαρρήξεις διαμερισμάτων με θωρακισμένες πόρτες, χωρίς μάλιστα να αφήνουν εμφανή ίχνη, εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης..

. Τα μέλη της σπείρας επιδίδονταν συστηματικά σε διαρρήξεις και ακολούθως, σε κλοπές χρηματικών ποσών και πολύτιμων αντικειμένων από το εσωτερικό των σπιτιών.

Ως μέλη ταυτοτοποιήθηκαν δύο 35χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», στην περιοχή της Ανάληψης, όταν σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν, βρέθηκαν 3 σάκοι ταξιδίου με πλήθος κλοπιμαίων (ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, χαρτονομίσματα, κ.α) και διαρρηκτικών εργαλείων.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα, προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο του 2010 και αρχές του 2011, τα μέλη της συμμορίας διέρρηξαν τις θωρακισμένες πόρτες 7 διαμερισμάτων στην κεντρική και Ανατολική Θεσσαλονίκη, απ΄όπου αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικών Υπολογιστών, χρυσαφικών και χρηματικών ποσών. Η συνολική λεία της συμμορίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 25.000 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε ήδη στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία με την κατηγορία των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.