Στη σύλληψη 11 ατόμων αποτρέποντας κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και την παράνομη κατοχή και χρήση τυχόν αφαιρεθέντων αντικειμένων, προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί  των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ξημερώματα χθες (14-01-2020), αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων εντόπισαν δύο 20χρονους από την Αλεγερία και το Ιράκ, να κινούνται με κλεμμένο όχημα στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο  ανέπτυξαν ταχύτητα. Το όχημα ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα και οι δράστες συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή αντίστασή τους. Κατασχέθηκαν σουγιάς, διαρρηκτικά εργαλεία κι ένα κλεμμένο δελτίο ταυτότητας. Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη προέκυψε οτι, οι δύο άντρες, σε προγενέστερο χρόνο διέρρηξαν τρία οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια περιστατικά.