Πτυχιούχοι... διαρρήκτες βρίσκονται στα χέρια αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη. Εξειδικεύτηκαν στο να παραβιάζουν θωρακισμένες πόρτες χωρίς να αφήνουν ίχνη...

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,εξάρθρωσαν εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν ως αποκλειστικό επάγγελμά τους τις διαρρήξεις διαμερισμάτων και τις κλοπές χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων.
Το κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η "εξειδίκευση" των μελών της σπείρας στη διάρρηξη θωρακισμένων πορτών, χωρίς να αφήνουν εμφανή ίχνη.
Ως μέλη της συμμορίας ταυτοτοποιήθηκαν δύο 35χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή της Ανάληψης, όταν σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τότε στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν, βρέθηκαν τρεις σάκοι ταξιδίου με δεκάδες κλοπιμαία (ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, χαρτονομίσματα, κ.α) και διαρρηκτικά εργαλεία.
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το τελευταίο δίμηνο του 2010 και αρχές του 2011 διέρρηξαν τις θωρακισμένες πόρτες επτά διαμερισμάτων στην κεντρική και ανατολική Θεσσαλονίκη, από όπου έκλεψαν δεκάδες ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρυσαφικά και χρήματα.
Εκτιμάται ότι η συνολική λεία της συμμορίας ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε ήδη στους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία με την κατηγορία των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.