Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με αφορμή δημοσιεύματα και δημοσιεύσεις βίντεο και φωτογραφιών που κάνουν λόγο για αστυνομική βία, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, το βράδυ της Παρασκευής, καλεί πολίτες που έχουν τέτοιου είδους υλικό, να απευθυνθούν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει: «Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη».

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 50 προσαγωγές -εκ των οποίων οι 10 έγιναν συλλήψεις- από την περιοχή της Αθήνας, σε 19 προσαγωγές -εκ των οποίων οι επτά συλλήψεις- από την Πάτρα και σε οκτώ προσαγωγές -από τις οποίες οι δύο έγιναν συλλήψεις- από τη Θεσσαλονίκη.