Είχε καταφέρει να εξαπατήσει ελληνική τράπεζα με όφελος που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Ο λόγος για τον 63χρονο άντρα που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Αγγελοχωρίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη

"Η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη 63χρονου Έλληνα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κέρκυρας με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή δις ισοβίου κάθειρξης.

Ειδικότερα, η ανωτέρω απόφαση αφορά σε πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη, καί στις δύο περιπτώσεις από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος τράπεζας ημεδαπής, από την οποία το περιουσιακό όφελος που πέτυχε ο δράστης και η συνολική ζημία που προξενήθηκε υπερβαίνουν το ποσό των (150.000) ευρώ, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τελεσθείσας, επί μακρό χρονικό διάστημα και της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Οι  πράξεις αυτές έλαβαν χώρα στην Κέρκυρα κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2001 έως 2005.

Σημειώνεται ότι, μεσημβρινές ώρες χθες, αστυνομικοί εντόπισαν τον 63χρονο άντρα να κινείται με επιβατικό αυτοκίνητο στην ευρύτερη περιοχή του Αγγελοχωρίου, ο οποίος προκειμένου να διαφύγει εμβόλισε το υπηρεσιακό όχημα, πλην όμως απετράπη η διαφυγή του, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα".