Πάνω από δύο τόνους όστρακα του είδους αχιβάδα και του είδους Τελίνα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπὀμενων διαστάσεων, εντόπισαν και κατάσχεσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 38χρονος και ένας 54χρονος.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες σήμερα, επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του Εμπορικού Λιμένα Καβάλας προς Θεσσαλονίκη), Ι.Χ.Ε. οχήματα που οδηγούσαν 38χρονος, μεταφέροντας47 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους 866 kg και 54χρονος, μεταφέροντας  48 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους Τελίνα, βάρους 1227kg, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα - σήμανση.

Τα εν λόγω οχήματα οδηγήθηκαν στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπόμενων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ τα οχήματα δεν ήταν κατάλληλα για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η εν λόγω ποσότητα οστράκων, συνολικού βάρους 2093kg, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.