Εξάρχεια: VIDEO από την επέμβαση των ΜΑΤ μέσα στην πλατεία – Επίθεση των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφου

|
THESTIVAL TEAM

Συνεχίζεται η ένταση στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr, μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει προσαγάγει 12 άτομα.

Στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν σε ετοιμότητα και τα υδροβόλα οχήματα της Αστυνομίας «Αίαντες», τα οποία δεν χρειάστηκαν να παρέμβουν.

Υπό αυστηρό και στενό αστυνομικό κλοιό ήταν από νωρίς το απόγευμα τα Εξάρχεια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να περιορίζουν έτσι κατά πολύ τις δυνατότητες των ομάδων επί της οδού Στουρνάρη να προκαλέσουν γενικευμένα επεισόδια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με τις συνεχείς αντεπιθέσεις διέλυσαν τους νεαρούς στα στενά γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων.

Τα ΜΑΤ καταδίωξαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης τις ομάδες των κουκουλοφόρων που πραγματοποίησαν σποραδικές επιθέσεις σε βάρος τους με πέτρες, φωτοβολίδες και σε μία περίπτωση με 4-5 βόμβες μολότοφ.

Όπως αναφέρει το Newsit.gr, στις 20:45 το βράδυ κι ενώ οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει ένα “ντου” στα στενά γύρω από τα Εξάρχεια, δημοσιογράφος του newsit.gr δέχτηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ.

Αντιλήφθηκαν ότι κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τις απρόκλητες επιθέσεις έξω από καταστήματα, πήραν το τηλέφωνό του κι ένας άνδρας των ΜΑΤ τον χτύπησε με το γκλομπ και την ασπίδα του.

Εκείνη την ώρα ο ρεπόρτερ του newsit.gr έκανε live μετάδοση μέσω Facebook και στις εικόνες φαίνεται να πέφτει το κινητό του στο έδαφος την ώρα της επίθεσης.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.