Συνολικά 138 πρόσφυγες και μετανάστες διέμεναν στο υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια, στο οποίο πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης από την ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεκριμένα εντός του κτιρίου διέμεναν 66 άνδρες, 44 γυναίκες και 28 ανήλικα παιδιά. Το κτίριο, επί της οδού Μπουμπουλίνας 42 είχε εκκενωθεί τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο σήμερα χρειάστηκε νέα παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εκκενωθεί εκ νέου.

Από νωρίς το πρωί ομάδες των ΜΑΤ καθώς και της ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο σημείο, όπου αρχικά οδήγησαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εκτός του κτιρίου και εν συνεχεία άρχισαν να ερευνούν το χώρο. Μετέπειτα, όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για έλεγχο των εγγράφων τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Παράλληλα, αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η σφράγιση του κτιρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους χώρους του υπό κατάληψη κτιρίου.

Στρώματα στο πάτωμα και κουζινικά σκεύη σε ένα από τα δωμάτια όπου διέμεναν 138 πρόσφυγες και μετανάστες στο υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια.

ex.jpg

exxx.jpg

exx.jpg