Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αμερικανός υπήκοος αραβικής καταγωγής στις Καστανιές Έβρου, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει εγκλωβιστεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο, ζήτησε να εισέλθει στην χώρα μας.

Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και επέστρεψε στην Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον εν λόγω δεν προέκυψε κάτι εις βάρος του παρά ταύτα οι ελληνικές αρχές σφράγισαν το διαβατήριό του.

Η ΕΛΑΣ περιγράφει το περιστατικό από το πρωί, όταν τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι επρόκειτο για τζιχαντιστή που ήθελε να περάσει στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Ανακοινώνεται ότι σήμερα (11-11-2019) το πρωί, Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία.

Ο προαναφερόμενος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς. Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

Σήμερα το απόγευμα ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα. Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία».