Μέχρι και ταξί επιστράτευσαν τρεις Έλληνες λαθροδιακινητές, για να μεταφέρουν 25 παράνομους μετανάστες από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και κατόπιν στη Γερμανία, έναντι 1.000 ευρώ για τον κάθε ένα...

Έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων για τη δράση του κυκλώματος λαθροδιακίνησης και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που στήθηκε χθες το βράδυ σε παράπλευρη της Εγνατίας οδού (κοντά στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ»), οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Έλληνες λαθροδιακινητές, ηλικίας 42, 35 και 37 ετών.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατέφθασαν στην περιοχή του Τιτάν με δύο αυτοκίνητα και ένα ταξί, προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Γερμανία, 25 παράνομους μετανάστες, 13 άνδρες, έξι γυναίκες και έξι παιδιά.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και μεταφορά τους από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη, καθένας από τους παράνομους μετανάστες κατέβαλε στα μέλη του κυκλώματος 300 ευρώ. Το τελικό ποσό που υποχρεούνταν να καταβάλουν οι λαθροδιακινούμενοι, εφόσον έφταναν στον τελικό τους προορισμό, διαμορφωνόταν περίπου στα 1.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.