Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην ΑΣΟΕΕ, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία έκανε έφοδο και ερευνά όλους τους χώρους.

Μετά τις καταγγελίες για παρασκευή ακόμη και μολότοφ μέσα στη Σχολή, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχει αποκλειστεί και οι αστυνομικοί ερευνούν τους χώρους του Ιδρύματος, οπου έχουν βρεθεί κράνη, κοντάρια και άδεια μπουκάλια.

Η επιχείρηση της αστυνομία έρχεται δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση, εκ μέρους της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ότι στις εγκαταστάσεις αυτού καταγράφονται επεισόδια ικανά να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του».

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του Ιδρύματος είχε εκδώσει πριν δύο ημέρες ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν:

«Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας». Η Σύγκλητος εξέφραζε μάλιστα την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς, όπως τόνιζε, συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού.