Τεράστιας σημασίας για την πορεία των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αποδείχτηκε ο εντοπισμός και η κατάσχεση του οπλοστασίου που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των κατ’ οίκον ερευνών και ειδικά των πέντε καλάσνικοφ.

Στη σημερινή ημέρα θα είχαν φτάσει δύσκολα οι Αρχές όμως αν δεν είχε προηγηθεί ένα μοιραίο λάθος των δύο πρωταγωνιστών της ένοπλης ληστείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ Play στις 21 Οκτωβρίου 2019, στον Χολαργό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες στο συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ο γνωστός από τον «Επαναστατικό Αγώνα» τρομοκράτης, Β.Σ. 41 ετών και ο 46χρονος συνεργός του Δ.Χ., ηγετικό στέλεχος της κατάληψης αντιεξουσιαστών GARE, στην Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια, ο οποίος αναζητείται.

Εκείνο το βράδυ, την στιγμή που 41χρονος άλλαζε όπλο με τον 46χρονο, κατά λάθος εκπυρσοκρότησε το καλάσνικοφ και τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι ο 46χρονος Δ.Χ., με αποτέλεσμα οι Αρχές να εντοπίσουν κάλυκα και αίμα στο σημείο και το κουβάρι να ξετυλιχθεί πολύ σύντομα.

Ο 46χρονος, που θεωρείται επικεφαλής μίας από τις σκληρές καταλήψεις-ορμητήρια των Εξαρχείων που έχει καταληφθεί και ανακαταληφθεί πολλές φορές, έχουν στοιχεία στην Αντιτρομοκρατική ότι αναζήτησε μέσω φιλικών προσώπων του συνεργού του και τρομοκράτη του «Επαναστατικού Αγώνα» ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο της Αττικής που είχαν γνωριμίες, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό και όπως όλα δείχνουν δέχτηκε ιατρική βοήθεια κατ’ οίκον και σε άγνωστη μέχρι στιγμής τοποθεσία.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου ατόμου που επίσης είναι παλιός γνώριμος των Αρχών για την αντιεξουσιαστική του δράση συνεχίζονται.

Σοβαρές ενδείξεις για επικείμενο "εντυπωσιακό" χτύπημα

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την φυσική και την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι αυτή η επιτυχία κατέστη δυνατή σε καίριο χρονικό σημείο, όπου όπως όλα δείχνουν τα μέλη της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας» είχαν επιδοθεί σε ένοπλες ληστείες με σκοπό την χρηματοδότηση του «επαναστατικού ταμείου» και την συλλογή οπλισμού και εκρηκτικών υλών.

Οπλισμός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο πιθανό επικείμενο χτύπημα, ίσως και με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια και καθώς πλησιάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου και την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σε βάρος αστυνομικών ή Πρεσβειών λόγω επίσης της χρονικής συγκυρίας και επικαιρότητας, καθώς έχουν αποδείξει από το παρελθόν ότι αυτοί είναι οι αγαπημένοι τους στόχοι. Αυτό βεβαίως μένει να διαπιστωθεί από την πορεία των ερευνών και την ανάλυση των πειστηρίων που έχουν στην κατοχή τους πλέον οι Αρχές.

Τα αποτελέσματα των ερευνών των Αρχών φανερώνουν και την πραγματικότητα μίας άλλης συλλογιστικής, αυτής των συγκοινωνούντων δοχείων στην τρομοκρατία, ειδικά μετά την εντοπισμό και την σύλληψη του 41χρονου Β.Σ. που είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, στις 12 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 (νόμος Παρασκευόπουλου).

Πηγή: News247.gr