Μια κάμερα που βρίσκεται στον νέο μώλο Δραπετσώνας, τουλάχιστον τρεις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, τα όσα υποστήριξαν οι συγγενείς για την κατάσταση που βρισκόταν μητέρα και γιος το τελευταίο διάστημα και τέλος τα ευρήματα μέσα στη μοιραία μαύρη Mercedes θα φωτίσουν τα αίτια της τραγωδίας το πρωί της Τετάρτης στον Πειραιά.

Όλα δείχνουν σε πρώτο χρόνο, ότι τα ψυχολογικά προβλήματα, η τραγική οικονομική κατάσταση της 75χρονης Σοφίας Μαυρίκου και του 53χρονου γιου της Θεόδωρου αλλά και η μεγάλη απώλεια του εκδότη Παναγιώτη (Τάκη) Μαυρίκου, τον Ιούνιο του 2016 οδήγησαν στη μοιραία απόφαση να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Ένας χαμός που η μητέρα δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει (η ίδια είχε αποκαλύψει ότι είχε χάσει από καρκίνο και την 16χρονη κόρη της) και είχε ως αποτέλεσμα να μετακομίσει από τη Βάρκιζα σε ένα χαμόσπιτο στο Κερατσίνι, να πνίγονται τόσο η ίδια όσο και ο μεσήλικας γιος της στα ψυχολογικά προβλήματα και τα χρέη. Ήταν σε τέτοιο βαθμό η ένδεια, που όπως αποκάλυψε ο συνήγορος της οικογένειας κ. Αλέξης Κούγιας, μητέρα και γιος αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης αφού πολλές δεν είχαν ούτε τα χρειώδη όπως το νερό.

Η νεκροτομή αλλά και οι τοξικολογικές εξετάσεις, θα δώσουν απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου και την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν μητέρα και γιος τη στιγμή που η 75χρονη πατούσε γκάζι και έριχνε το μαύρο Mercedes στα παγωμένα νερά του λιμανιού.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου, οι οποίοι έχουν αναλάβει την προανάκριση και το σχηματισμό της δικογραφίας, εξετάζουν τα καρέ από μια κάμερα στον χώρο περιορισμένης πρόσβασης στο νέο μώλο Δραπετσώνας που σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταγράψει το σκηνικό.

Οι πληροφορίες λένε πως η Σοφία Μαυρίκου που ήταν η οδηγός του οχήματος το οποίο ανήκει στη χήρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, πέρασε πίσω από ένα φορτηγό τη μπάρα και με το πόδι κολλημένο στο γκάζι φαίνεται πως είχε πάρει την απόφαση να βουτήξει στη θάλασσα για να τερματίσει τη ζωή της.

Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει, λένε οι πληροφορίες, ήταν γύρω στα 100 χιλιόμετρα. Βέβαια, αυτό που δεν μπορούν να απαντήσουν είναι το γιατί η 75χρονη γυναίκα πήρε την απόφαση να μπει στο συγκεκριμένο χώρο και αν είχε για αυτή σημειολογικό χαρακτήρα ή ήταν τυχαία η επιλογή.

Παράλληλα, μέχρι αργά το βράδυ έπαιρναν καταθέσεις από συγγενείς της Σοφίας Μαυρίκου, τον άνδρα της αδερφής της και άλλα πρόσωπα τα οποία θα δώσουν λεπτομέρειες για τους θανόντες και τις τελευταίες τους στιγμές. Οι συγγενείς αναγνώρισαν τα πτώματα των δύο τα οποία οδηγήθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Πηγή: protothema.gr