Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε κτίριο υπό κατάληψη στην Αθήνα

|
THESTIVAL TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην Αθήνα.

Το κτίριο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Σουρμελή -Αχαρνών και Μάγερ κοντά στην πλατεία Βάθης και παλαιότερα φιλοξενούσε δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο, ενώ βρισκόταν υπό κατάληψη από το 2016.

Πρόκειται για την πέμπτη εκκένωση κτιρίου υπο κατάληψη.

Όπως αναφέρει το ΣΚΑΪ, στο νεοκλασικό κτίριο έχουν μπει ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με αξιωματικούς της ασφάλειας Αττικής και της κρατικής ασφάλειας. Στην περιοχή υπάρχει και drone της ΕΛΑΣ.

Στο νεοκλασικό βρισκόταν και άγνωστος παράτυπων μεταναστών εδώ και πολύ καιρό. Έξω από το κτίριο είχαν σημειωθεί επεισόδια πολλές φορές ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αντικείμενο των συμπλοκών η διακίνηση πλαστών εγγράφων, ειδών παρεμπορίου και λαθραίων τσιγάρων. Τον Οκτώβριο του 2018 είχαν μάλιστα βγει και πιστόλια και υπήρξαν τραυματίες.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι ένα από τα 11 κτίρια για τα οποία είχαν υποβάλει μήνυση οι ιδιοκτήτες για την εκκένωσή τους είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες, αλλά δεν εκτελούνταν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.