Φθιώτιδα: Τα χασισόδενδρα έφταναν το 1,5 μέτρο (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Ακόμη μία φυτεία με 644 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ορεινή, δύσβατη και απόκρημνη περιοχή στο όρος Καλλίδρομο, του Δημοτικού Διαμερίσματος Δαμάστας Φθιώτιδας.

Ο εντοπισμός της φυτείας, προέκυψε μετά από έρευνα και αξιοποίηση των στοιχείων των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας με την συνδρομή και ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι καλλιεργητές είχαν επιλέξει έναν χώρο 2 περίπου στρεμμάτων μέσα σε δάσος, τον είχαν διαμορφώσει κατάλληλα και είχαν φυτέψει τα δενδρύλλια κάνναβης.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους των δύο ομάδων ΟΠΚΕ ξερίζωσαν τα 644 δενδρύλλια ύψους ως και 1 μέτρο και 55 εκατοστά, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν 11 συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 37 κιλά & 768 γραμμάρια κάνναβης (ακατέργαστη & φυτικά αποσπάσματα).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιοι χώροι αποξήρανσης των δενδρυλλίων και διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα ποτίσματος για τη καλλιέργεια και περιποίησή τους.

Επίσης, εντός του χώρου της φυτείας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυτοσχέδιας δεξαμενής νερού, μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και πρόχειρα καταλύματα διαμονής των καλλιεργητών.

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Οι εντατικές δράσεις και επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Πηγή: tvstar.gr

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.