“Σκούπα” τροχαίας και δημοτικής αστυνομίας στη Δωδεκανήσου για παράνομα παρκαρισμένα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Κοινή επιχείρηση για την απομάκρυνση παράνομα παρκαρισμένων οχημάτων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τροχαία και δημοτική αστυνομία, στην οδό Δωδεκανήσου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Γερανοί της τροχαίας απομάκρυναν οχήματα που είχαν σταθμεύσει παράνομα στην άκρη του κεντρικού δρόμου, ο οποίος ασφυκτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά σε ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Δαγκλής, δημοτικός σύμβουλος σε θέματα δημοτικής αστυνομίας “ο δήμαρχος προεκλογικά και εχθές στο δημοτικό συμβούλιο μίλησε για ευταξία, αυτό είναι μια δέσμευση που θα γίνει πράξη. Σήμερα από κοινού γίνεται μια μεγάλη δράση με τη διεύθυνση τροχαίας και τη γενική αστυνομία. Σκοπός μας είναι σήμερα να παραδώσουμε σε όλο το πλάτος της την Δωδεκανήσου. Αυτή την παθογένεια που αντιμετωπίζαμε τα τελευταία έτη να τη σταματήσουμε. Ένας κεντρικοτατος άξονας στην πόλη να αποδοθεί στον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Μετά τη Δωδεκανήσου, σειρά έχουν άλλοι δρόμοι που έχουν το εξής πρόβλημα, όπως η Αγίου Δημητρίου, που βρίσκεται ήδη στον σχεδιασμό. Ξεκινάμε από εδώ συμβολικά και ουσιαστικά. Η Δωδεκανήσου είναι δρόμος με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, και πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας γίνεται μια. Δεν κυνηγάμε κανέναν, θέλουμε να κάνουμε την πόλη πιο ανθρώπινη και λειτουργική”.

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Γέρμανος, διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης τόνισε πως “είμαστε στην αρχή μιας δράσης που έχει αναλάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης, για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης αυτής της πόλης. Εκτός από την Δωδεκανήσου, κύριο ενδιαφέρον είναι να λειτουργούν κι άλλοι δρόμοι, όπως Αγίου Δημητρίου, Κασσάνδρου, Γ’ Σεπτεμβρίου, Ερμού και Πολυτεχνείου”.

Στο μεταξύ, την ώρα που γίνεται η αποσυμφόρηση της οδού από τα οχήματα, συνεργεία της ΕΥΑΘ καθαρίζουν τα φρεάτια, ενώ όπως έγινε γνωστό, σε λίγες ημέρες ο δήμος θα προχωρήσει και στην ασφαλτόστρωση του δρόμου.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

troxaia8.jpg

troxaia2.jpg

troxaia.jpg

troxaia3.jpg

troxaia5.jpg

troxaia7.jpg

troxaia4.jpg

troxaia6.jpg