Δραματικές ώρες στη Ζάκυνθο: Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά

|
THESTIVAL TEAM

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στο χωριό Αγαλά της Ζακύνθο. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η εκκένωση τoυ χωριού Κερί, ενώ σε επιφυλακή είναι σκάφη του λιμενικού εφόσον χρειαστεί εκκένωση από τη θάλασσα.

Πριν λίγη ώρα έφτασε στη Ζάκυνθο με ελικόπτερο ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρβαλιάς.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν σε ξενοδοχείο, και τα μετέφεραν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ErmisNews παρά τις προσπάθειες στον πυροσβεστών, μια κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου τυλίχθηκε στις φλόγες. Το σπίτι ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που πριν λίγη ώρα είχε εκκενωθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μέτωπα, ένα στον Αγαλά κι ένα ακόμα στο Κερί.

Λόγω της κατάστασης, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Οι ισχυροί όμως άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.