Στον εντοπισμό 117 συνολικά προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν σήμερα οι Λιμενικές Αρχές στη Σάμο, σε δύο επιχειρήσεις στο Βαθύ και στο Καρλόβασι.

Πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'', εντόπισε τα ξημερώματα 41 αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Καρλοβασίου της Σάμου, οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το πλήρωμα του οποίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σάμου.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 56 αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.