Ανακοίνωση για την επεισοδιακή σύλληψη ενός επίδοξου διαρρήκτη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ (Δείτε το ρεπορτάζ του Thestival ΕΔΩ).

Πρόκειται για 24χρονο Ρομά, που εντοπίστηκε μαζί με συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, να περιεργάζονται το συγκεκριμένο λεωφορείο στο χώρο που βρίσκονται οι μπαταρίες. Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους επιχείρησαν να εμβολίσουν, ανεπιτυχώς, το αστυνομικό όχημα και με οπισθοπορεία προσέκρουσαν σε φωτεινό σηματοδότη, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

«Η συστηματική εποχούμενη περιπολία αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που λαμβάνει χώρα μεταμεσονύχτιες ώρες σε περιοχές του κέντρου πόλης, είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή κλοπής από σταθμευμένο τουριστικό λεωφορείο και την αυτόφωρη σύλληψη νεαρού δράστη.

Πρόκειται για 24χρονο ημεδαπό, που εντοπίστηκε μαζί με συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, να περιεργάζονται το συγκεκριμένο λεωφορείο στο χώρο που βρίσκονται οι μπαταρίες. Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους επιχείρησαν να εμβολίσουν, ανεπιτυχώς, το αστυνομικό όχημα και με οπισθοπορεία προσέκρουσαν σε φωτεινό σηματοδότη, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα συνελήφθη ο προαναφερόμενος άντρας, ενώ πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις σε οικισμό των Διαβατών για τον εντοπισμό του συνεργού του, όπου εντοπίστηκε κλεμμένο όχημα που είχε αφαιρεθεί το τελευταίο 24ωρο από υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου πόλης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».