Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες της 38χρονης Βουλγάρας που είχε συλληφθεί στις 14 Αυγούστου ως «εισπράκτορας» της σπείρας που είχε διαπράξει τουλάχιστον δύο απάτες και πέντε απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων στη Δράμα και την Ξάνθη.

Πρόκειται για την Veselina Stanoeva του Ivanova και της Yordanka που γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου στη Βουλγαρία και κατηγορείται για απάτη ύψους άνω των 120.000 ευρώ από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τα στοιχεία της δίδονται στην δημοσιότητα για να εντοπιστούν και άλλα θύματα της σπείρας, αλλά και οι συνεργοί της που επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ανυποψίαστους ηλικιωμένους.

Η 38χρονη αλλοδαπή είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Δράμα, όταν πήγε στο σπίτι μιας 94χρονης που πείστηκε να παραδώσει στους απατεώνες το ποσό των 19.000 ευρώ.

Στην κατοχή της κατασχέθηκαν ένα κινητό, 115 ευρώ, ένα ημερολόγιο και ένα τετράδιο με σημειώσεις από τις οποίες προέκυψε ότι στις 4 Αυγούστου είχε αποσπάσει άλλα 10.000 ευρώ από μία 81χρονη στην Ξάνθη, που οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25210-31111 και 25210-60070 του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

boylgara 2.jpg