Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Εδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Εγνατία οδό, (ύψος Ασπροβάλτας), ο 21χρονος από την Αλβανία οδηγώντας βανάκι, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα.

Στη συνέχεια κινήθηκε σε αγροτικό δρόμο της Ασπροβάλτας, όπου το όχημα που οδηγούσε ακινητοποιήθηκε και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση.

Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, εντοπίστηκαν είκοσι έξι αλλοδαποί, από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν παράνομα από περιοχή του Έβρου, και κατέβαλαν χρηματικά ποσά προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο 21χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μία ακόμη σύλληψη

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης έπειτα από σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού για παράνομη μεταφορά 26 παράτυπων μεταναστών, προέκυψε η εμπλοκή ενός ακόμη συνεργού ως ηθικού αυτουργού στην εν λόγω μεταφορά ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί θα αποβιβάζονταν σε αποθήκη στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης η οποία εντοπίστηκε και στο εσωτερικό της βρέθηκαν δώδεκα ακόμη 12 παράτυποι μετανάστες.

Φωτογραφία αρχείου