Απόπειρα ανθρωποκτονίας επιχειρηματία στο Ηράκλειο: Παλιός γνώριμος των αρχών ο δράστης

|
THESTIVAL TEAM

Παλιός γνώριμος των αρχών φαίνεται ότι είναι ο 33χρονος δράστης ο οποίος αναζητείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 44χρονου γνωστού επιχειρηματία στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας – ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο Ρέθυμνο – έχει απασχολήσει τις αρχές σε δύο περιπτώσεις καθώς φαίνεται να έχει εμπλακεί σε υπόθεση ναρκωτικών αλλά και όπλων.

Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί δύο φορές καθώς εμπλεκόταν στην μεγάλη υπόθεση που εξιχνιάστηκε πριν πέντε περίπου χρόνια για εμπορία ναρκωτικών (11 κιλά χασίς) ενώ πριν ενάμιση χρόνο βρέθηκε σε χωράφι του ένα βαρύ οπλοστάσιο που περιείχε από οπλοπολυβόλα έως εκρηκτικά.

Εκτός κινδύνου ο 44χρονος

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο γνωστός επιχειρηματίας – που δραστηριοποιείται στον χώρο των καυσίμων – φέροντας τραύματα από σφαίρες στα κάτω άκρα.

«Ο 44χρονος εισήχθη στα ΤΕΠ με τραύματα από σφαίρες στα κάτω άκρα και αμέσως οι γιατροί του έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ περιέθαλψαν τα τραύματά του. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Ορθοπεδική Κλινική ενώ αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζελείου, Γ. Μοσχοβάκης.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης όταν οι δύο άνδρες έδωσαν ραντεβού στον επαρχιακό δρόμο Αχλάδας – Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο.

Εκεί έφτασαν με τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να συζητήσουν για κάποιες οικονομικές διαφορές που είχαν – φέρεται ο 33χρονος να όφειλε ένα μεγάλο ποσό στον 44χρονο γνωστό επιχειρηματία.

Ωστόσο, η συζήτηση μετατράπηκε γρήγορα σε καυγά και ο 33χρονος έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε 12 φορές εναντίον του 44χρονου με κάποιες σφαίρες να τον βρίσκουν στα πόδια.

Ποινικό παρελθόν και για τον 34χρονο που άνοιξε πυρ σε ιδιοκτήτη καφετέριας

Ποινικό παρελθόν φαίνεται πως έχει και ο 34χρονος άνδρας που άνοιξε πυρ σε ιδιοκτήτη καφετέριας στο Ρέθυμνο τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, ο ο 34χρονος στις αρχές Αυγούστου, είχε χτυπήσει με μαχαίρι έναν 44χρονο Αλβανό, ενώ βρίσκονταν σε καφετέρια επίσης στο κέντρο της πόλης. Και στην περίπτωση του Αλβανού, τα τραύματα ευτυχώς δεν ήταν θανατηφόρα.

«Στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του»

«Στάθηκε πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία του» ο 52χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας που προχθές κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες έπεσε θύμα επίθεσης από τον 34χρονο μεθυσμένο θαμώνα που τον πυροβόλησε στην κοιλιά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γ. Φραγκιαδάκης ο 52χρονος μετέβη στο νοσοκομείο στις 2.30 το βράδυ με συνοδεία αστυνομικών.

«Έφερε τραύμα από σφαίρα στην κοιλιά και στις 3.10 υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να διαπιστωθεί αν η σφαίρα έχει “χτυπήσει” κάποιο ζωτικό όργανο. Ευτυχώς, δεν προέκυψε κάτι τέτοιο καθώς η σφαίρα πέρασε πάνω δεξιά στα πλευρά. Στάθηκε πάρα πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία του», επεσήμανε σχετικά ο κ. Φραγκιαδάκης ο οποίος ανέφερε παράλληλα πως σε τρεις μέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.