Θεσσαλονίκη: 55χρονος έκλεψε αναπηρικό αμαξίδιο στον Εύοσμο – Συνελήφθη σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

|
THESTIVAL TEAM

Καθημερινές έχουν γίνει οι αστυνομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του γενικευμένου στόχου για ασφάλεια στις γειτονιές, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία.

Οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες, αλλά και αστυνομικές έρευνες διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Tο τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών για περιπτώσεις κλοπών.

Εντύπωση προκαλεί η περίπτωση ενός 55χρονου στον Εύοσμο, ο οποίος συνελήφθη διότι έκλεψε ηλεκτρονικό αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά και ενός 31χρονου από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος συνελήφθη γιατί εκέεψε από γυναίκα χρεωστική κάρτα με την οποία την ίδια ημέρα κατάφερε να πραγματοποίησει τέσσερις ανέπαφες συναλλαγές.

Συγκεκριμένα:

-Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων – Μενεμένης συνέλαβαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην περιοχή των Αμπελοκήπων, 19χρονο ελληνικής καταγωγής, ο οποίος μαζί με συνεργό του αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δύο αυτοκίνητα.

-Συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πέμπτης στον Εύοσμο, 41χρονος Έλληνας, καθώς αφαίρεσε μέρος σταθερού ασυρμάτου αστικού λεωφορείου.

Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον δικογραφίες.

Ειδικότερα:

-Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού Ευόσμου σε βάρος 55χρονου ελληνικής καταγωγής, ο οποίος το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή του Ευόσμου, αφαίρεσε από υπαίθριο χώρο, ηλεκτρονικό αναπηρικό αμαξίδιο.

-Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 7 Ελλήνων 33 έως 51 ετών, οι οποίοι στις 7 και στις 29 Ιουλίου ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση, εισήλθαν σε supermarket στην περιοχή των Βασιλικών και στην πρώτη περίπτωση αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης προϊόντα αξίας 2.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή και τράπηκαν σε φυγή.

-Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος 31χρονου με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα, καθώς τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στο Πανόραμα, αφαίρεσε από 37χρονη το κινητό της τηλέφωνο και μια χρεωστική κάρτα με την οποία την ίδια ημέρα πραγματοποίησε τέσσερις ανέπαφες συναλλαγές σε ισάριθμα καταστήματα.

Οι περιπολίες για την αστυνόμευση του Νομού και οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.