Έληξε η περιπέτεια της κας Αγάπης Κυριακού, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η κα Κυριακού, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία της πρόσωπα, όπως έγινε γνωστό από τη Γραμμή Ζωής.

Συγκεκριμένα, η 75χρονη χάθηκε την Τετάρτη 21 Αυγούστου, από το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη.

Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενεργοποίησε τον κοινωνικό συναγερμό SILVER ALERT, την 24/08/2019, για την κινητοποίηση όλων με στόχο την ανεύρεσή της.

Η υπηρεσία Silver Alert, το πρωί της 25/08/2019, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή της. Πολίτες, που είχαν δει το SILVER ALERT, επικοινώνησαν με την Εθνική Γραμμή SOS 1065 και μας ενημέρωσαν ότι η ηλικιωμένη περιπλανώνταν στην περιοχή κοντά στο σπίτι της. Ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς και η ΕΛ.ΑΣ. και η ηλικιωμένη, όντως βρέθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά της!

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.