Στη σύλληψη δύο λαθροδιακινητών και στην εξιχνίαση δύο περιπτώσεων παράνομης μεταφοράς δεκαεπτά συνολικά αλλοδαπών, προχώρησαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και Μυγδονίας.

Ειδικότερα:

Χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 45χρονο Ιρακινό, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αποβίβασε στην Παλαιά Εθνικό Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης (ύψος Απολλωνίας) συνολικά 12 παράτυπους μετανάστες, παλαιστινιακής καταγωγής.

Παράλληλα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στο κέντρο της πόλης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 24χρονο από τη Συρία και σε έλεγχο που διενήργησαν, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά 5 αλλοδαπών από την Συρία και την Παλαιστίνη, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι διακινούμενοι θα μετέβαιναν αρχικά στην πόλη των Ιωαννίνων, με τελικό προορισμό την Αλβανία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.