Τις αιτίες της τραγωδίας στον Πόρο με την συντριβή του ελικοπτέρου, που κόστισε την ζωή σε τρεις ανθρώπους διερευνούν οι Αρχές.

Την ίδια ώρα, το νησί παραμένει δίχως ηλεκτροδότηση επί περισσότερες από 15 ώρες.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα όταν το ελικόπτερο προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ και συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά, με συνέπεια να σκοτωθούν ο έλληνας χειριστής και δύο ρώσοι επιβάτες.

Ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές εάν η σύγκρουση οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη.

Οι υπηρεσίες του Λιμενικού κατάφεραν να ανασύρουν από τα νερά την άτρακτο του ελικοπτέρου και την έλικα χθες το βράδυ. Τα συντρίμμια θα εξεταστούν από πραγματογνώμονες ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορούν να δώσουν απαντήσεις για την τραγωδία.

Παράλληλα θα εξεταστούν τα πτώματα των τριών θυμάτων, τα οποία ανασύρθηκαν και φέρουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συν σωματικά τραύματα, που αποδίδονται στην πτώση.

Το δυστύχημα έχει προκαλέσει διακοπή παροχής ρεύματος στον Πόρο από χθες στις 16:00 το απόγευμα.

Οι εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ είναι σε εξέλιξη και η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί εντός της ημέρας, ενώ στον Πόρο μεταφέρθηκαν νωρίτερα επτά γεννήτριες μεγάλης ισχύος για να καλύψουν προσωρινά τις ανάγκες των κατοίκων.

Το χθεσινό βράδυ ωστόσο ήταν δύσκολο για το νησί, στο μέσο της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα το skai.gr, λιγοστά ξενοδοχεία διαθέτουν ηλεκτρικές γεννήτριες, με συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος των κατοικημένων περιοχών να μείνει βυθισμένο στο σκοτάδι.