Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται δύο νεαρές τουρίστριες στην Κρήτη, οι οποίες, όπως κατήγγειλαν, όταν πήγαν για μπάνιο μεσημέρι σε πολυσύχναστη παραλία του Ηρακλείου, ένας άνδρας επιχείρησε να τις βιάσει.

Οι φωνές των νεαρών γυναικών ήταν εκείνες που ιδοποίησαν τους εργαζόμενους του μπαρ που λειτουργεί στην παραλία, οι οποίοι έπσευσαν να τις βοηθήσουν και ακινητοποίησαν τον δράστη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας Ηρακλείου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Creta Live, ο άνδρας έχει ψυχιατρικό ιστορικό και τον τελευταίο καιρό δεν ακολουθούσε την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, ενώ φέρεται επίσης να είχε κάνει χρήση διεγερτικών χαπιών.

Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του και του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5000 ευρώ, της εμφάνισης κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της ψυχιατρικής παρακολούθησης σε τακτά χρονικά διαστήματα από ψυχιάτρους δημόσιων νοσοκομείων.