Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι όταν προσπάθησε να αποτρέψει τη διαφυγή 13χρονου Αλγερινού, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, ο ασυνόδευτος 13χρονος από την Αλγερία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, υπό προστατευτική φύλαξη από την Αστυνομία, κατόπιν εντολής των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο 13χρονος αποφάσισε να διαφύγει από το νοσοκομείο. Αιφνιδιάζοντας τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους αστυνομικούς που τον πρόσεχαν, ο 13χρονος άρχισε να τρέχει στον διάδρομο. Για να ξεφύγει από τον αστυνομικό που προσπαθούσε να τον σταματήσει, ανέβηκε σε ένα παράθυρο και πήδηξε στο κενό. Ο αστυνομικός τον ακολούθησε, πηδώντας από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο. Κατά την πτώση έσπασε το πόδι του στην κνήμη. Ο ανήλικος κατάφερε να διαφύγει. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν τον 13χρονο στην περιοχή της Ροτόντας. Τον προσήγαγαν εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Η τύχη του 13χρονου είναι στην κρίση της Εισαγγελίας.

Αστυνομικοί καταγγέλλουν στο thestival.gr ότι η προστατευτική φύλαξη ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών που μεταφέρονται στα νοσοκομεία αφήνει αφύλακτους τους τομείς ευθύνης τους.