Συνολικά επτά περιπτώσεις κλοπών που έγιναν στη Θεσσαλονίκη εξιχνίασαν το τελευταίο 24ωρο του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Μεταξύ των περιπτώσεων που εξιχνίασαν οι αστυνομικοί, είναι και η κλοπή ενός... καναρινιού από μπουγατσατζίδικο.

Το περιστατικό έγινε τον Απρίλιο του 2018. Ο 19χρονος δράστης εισήλθε στο κατάστημα από την πίσω είσοδο και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.

Φαίνεται όμως πως τα χρήματα δεν του αρκούσαν, αφού πριν τραπεί σε φυγή άρπαξε και το κλουβί με το καναρίνι.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν έξι ακόμα περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα:

• Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τέλη Αυγούστου του 2018 αφαίρεσε από την ευρύτερη περιοχή των Δικαστηρίων ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

• Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, διότι αρχές Αυγούστου 2018 αφαίρεσε από εταιρεία οπτικών (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

• Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού, καθώς τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους αφαίρεσε από την κατοχή ημεδαπού το κινητό του τηλέφωνο.

• Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, διότι τον Απρίλιο του 2018 παραβίασε την πίσω είσοδο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και (1) κλουβί με καναρίνι.

• Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, ηλικίας 44 και 67 ετών, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την 22-03-2019 ευρισκόμενοι εντός φαρμακείου αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.

• Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (3) αλλοδαπών, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μέσα Ιουνίου 2018 αφαίρεσαν από τη βιτρίνα καταστήματος οπτικών ειδών (1) ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

• Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου αλλοδαπού, διότι τον Ιούλιο του 2018 αφαίρεσε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.