Ανακοίνωση σχετικά με τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση έλαβε χώρα μετά τα περιστατικά συμπλοκών μεταξύ αλλοδαπών στην περιοχή που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Όπως γνωστοποιεί η ΕΛΑΣ, κατά την επιχείρηση διάρκειας πέντε ωρών που πραγματοποίησαν στην περιοχή αστυνομικοί, ελέγχθηκαν συνολικά 160 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 61 συνελήφθησαν για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

"Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (29-07-2019) στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, η οποία σχεδιάστηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, κατά τις ώρες 19.00 – 00.00 στην προαναφερόμενη περιοχή κατά την οποία:

  • Ελέγχθηκαν συνολικά (160) αλλοδαποί εκ των οποίων:
  • Συνελήφθησαν (61) για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια και προσήχθησαν (22).

Επιπλέον,

  • Βεβαιώθηκαν (2) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση".

(Φωτογραφία Αρχείου)