Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 62χρονου ψαρά, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες το απόγευμα, όποτε και πήγε για ψάρεμα στη θάλασσα στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα.

Από σήμερα το πρωί στην περιοχή ερευνούν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Α/Κ σκάφος, ένα Φ/Γ πλοίο καθώς και ένα Δ/Ξ, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέων Μουδανιών, Νέας Μηχανιώνας και Σκάλας Κατερίνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό 62χρονου αγνοούμενου αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί με αλιευτικό σκάφος απογευματινές ώρες χθες για διενέργεια αλιείας στη θαλάσσια περιοχή Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής και έκτοτε αγνοείται.

Στην περιοχή έσπευσαν αρχικά ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) αλιευτικά σκάφη και δύο (02) παραπλέοντα πλοία, ενώ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατή η απογείωση ελικοπτέρου.

Από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ερευνούν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Α/Κ σκάφος, ένα (01) Φ/Γ πλοίο καθώς και ένα (01) Δ/Ξ, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Παράλληλα, πρόκειται να καταδυθεί για έρευνες της εν λόγω θαλάσσιας περιοχής κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου".