Με το φονικό μπουρίνι που είχε αφήσει πίσω του 9 νεκρούς στις 21 Ιουλίου 1983, παραλληλίζουν μετεωρολόγοι τη χθεσινή θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο διευθυντής προγνώσεων του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, δήλωσε: «Τα μετεωρολογικά στοιχεία που είχαμε συγκεντρώσει τις προηγούμενες ημέρες είδαμε πως ήταν μια ίδια κατάσταση- καρμπόν με εκείνο το μπουρίνι κι αυτός είναι ο λόγος που εκδόσαμε το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κι όχι απλώς επιδείνωσης καιρού».

Παράλληλα, τόνισε πως το χθεσινοβραδινό μπουρίνι τέθιηκε σε κόκκινο συναγερμό, ενώ επισημαίνει πως προειδοποίησαν για όλα τα στοιχεία.

Αναφερόμενος ο κ. Κολυδάς στο φαινόμενο του ανεμοστρόβιλου, υπογράμμισε ότι σε τέτοιους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους, δεν αποτυπώνεται τόσο η δύναμή τους στην οριζόντια ταχύτητα του ανέμου. «Στα καταιγιδοφόρα σύννεφα οι κατακόρυφες ταχύτητες του ανέμου είναι από δυο έως και τέσσερις φορές παραπάνω από τις οριζόντιες ταχύτητες του ανέμου. Αν δηλαδή ένα ανεμόμετρο μας δίνει 100 χλμ την ώρα τα ανοδικά μπορεί να φτάσουν στιγμιαία τρεις και τέσσερις φορές ισχυρότερα ! Στιγμιαία... Γι αυτό “ σηκώθηκε” και το βανάκι και οι στέγες... Στην Αμερική μπορούν να σηκώσουν κι ολόκληρα σπίτια», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κολυδάς.