Συναγερμός για τέσσερις πυρκαγιές στη Λαμία

|
THESTIVAL TEAM

Σε συναγερμό τέθηκαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στη Λαμία, καθώς ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα τέσσερις πυρκαγιές.

Η μεγαλύτερη είναι κοντά στη Δίβρη όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγονται καλαμιές, ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και ταυτόχρονα σηκώθηκαν και τα δυο αεροπλάνα (PZL) από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Ο στόχος είναι να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση με μεγάλα πουρνάρια και με τη βοήθεια του αέρα γίνει ανεξέλεγκτη.

Επίσης κλήθηκαν για να συνδράμουν και δυο ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη από το αεροδρόμια της Αγχιάλου.

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά, κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, σε δασική έκταση πλησίον του δημοτικού κυνοκομείου Λαμίας.

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί επίσης την περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου επίσης σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού οι πυροσβέστες πρόλαβαν και την “έπιασαν” πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.