Με οκτώ «αβγά» χασίς μέσα στο στομάχι του ένας  κρατούμενος επιχείρησε να εισέλθει στις φυλακές Διαβατών αλλά πιάστηκε στο δόκανο του νόμου.  Ο 40χρονος κατάδικος επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες  των σωφρονιστικών υπαλλήλων όταν επέστρεψε από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατήθηκε προσωρινά στο πλαίσιο εκδίκασης παλαιότερης υπόθεσης που εκκρεμούσε στην Αθήνα.

Την περασμένη Πέμπτη, κατά την επιστροφή στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης  οδηγήθηκε σε ειδικό θάλαμο και βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας». Όπως προέκυψε ο κρατούμενος αφόδευσε αρχικά μια συσκευασία σε σχήμα αβγού  που περιείχε περίπου 19 γραμμάρια χασίς με πλαστικό περιτύλιγμα ενώ υπήρχαν υπόνοιες ότι είχε καταπιεί κι άλλες παρόμοιες συσκευασίες.

Ο ίδιος φέρεται πως  ανέφερε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι αυτή η ποσότητα ήταν η μοναδική. Όμως δεν έγινε πιστευτός και διακομίστηκε στο εφημερεύον «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, παραμένοντας φρουρούμενος από υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανήκουν στην εξωτερική φρουρά του Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης.

Πέρασε από αξονικό τομογράφο  και διαπιστώθηκε ότι έφερε στο στομάχι του άλλα 7 «αβγά». Με την χρήση καθαρτικών φαρμάκων, επί πέντε μέρες,  οι γιατροί προσπάθησαν να αναγκάσουν τον κρατούμενο να ενεργηθεί για να αποβάλλει και τις υπόλοιπες συσκευασίες των ναρκωτικών αλλά αυτή η μέθοδος δεν έφερε αποτέλεσμα. Τελικά, την Τρίτη, ο 40χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των ξένων σωμάτων καθώς υπήρχε  κίνδυνος για την υγεία του.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που μετέβησαν στο νοσοκομείο για να πάρουν κατάθεση από τον κατάδικο στο πλαίσιο της έρευνας για να εξακριβώσουν πως προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά και ποιος ήταν ο προμηθευτής του. Ο 40χρονος έχει ήδη καταδικαστεί τέσσερις φορές, με ποινές 10 ετών, 1,5 έτους, 12 και 11 μηνών για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών και παράνομης διακίνησης μεταναστών ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε νέα  δικογραφία για «εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα»  και μόλις πάρει  εξιτήριο αναμένεται να οδηγεί ενώπιον των δικαστικών αρχών. 

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία» - Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης