Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται από χθες δύο αλλοδαποί, οι οποίοι έφτιαχναν και διακινούσαν πλαστά έγγραφα με σκοπό την διευκόλυνση προώθησης παράτυπων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατόπιν ερευνών που διενήργησαν αστυνομικοί Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να συλλάβουν χθες, στο κέντρο της Αθήνας και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τα δύο αυτά άτομα τα οποία πουλούσαν τα πλαστά έγγραφα έναντιο χρηματικής αμοιβής.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, έναν 41 από τη Συρία και μια 44χρονη από την Αίγυπτο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της «Πλαστογραφίας» και «Διευκόλυνσης εισόδου – εξόδου πολίτη τρίτης χώρας».

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης και νόθευσης πλαστών εγγράφων.
Αναλυτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 (2) εκτυπωτές,
 (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (1 laptop και 1 tablet),
 (1) συσκευή πλαστικοποίησης εγγράφων,
 (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης (usb),
 Πλήθος ζελατίνων και διαφόρων χαρτικών ειδών για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων,
 Πλήθος φωτογραφιών τρίτων προσώπων,
 (33) πλαστά διαβατήρια διαφόρων χωρών,
 (117) πλαστά ελληνικά δελτία ταυτότητας,
 (49) πλαστά δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών,
 (1) πλαστό δελτίο μόνιμης διαμονής,
 (5) πλαστά ελληνικά διπλώματα οδήγησης,
 (2) πλαστά διπλώματα οδήγησης άλλων χωρών,
 (2) πλαστές κάρτες επιβίβασης και
 (8) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό των συλληφθέντων, βρέθηκαν στην κατοχή του 41χρονου (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας ημεδαπής γυναίκας και (1) κάρτα επιβίβασης με ίδια στοιχεία που προορίζονταν να παραδοθούν σε αλλοδαπή γυναίκα, ενώ η 44χρονη αντιλαμβανόμενη τη σύλληψη του προαναφερόμενου, απέρριψε από μπαλκόνι σε ταράτσα διπλανής οικοδομής, πλήθος ελληνικών πλαστών ταυτοτήτων, αλλοδαπών ταξιδιωτικών εγγράφων – διαβατηρίων και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) που περιείχε μήτρες κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

plasta3.jpg

plasta4.jpg

plasta2.jpg

plasta.jpg